• Ulica stare pravde 32, 8250 Brežice
 • Pon - Pet: 7:00 - 15:00
  Sobota: zaprto
info@bibo.si

051 240 100

close

TOPLOTNE ČRPALKE

Toplotne črpalke so energetsko najbolj učinkovit način ogrevanja vašega doma. Poskrbijo za velike prihranke pri vašem ogrevanju ali pa hlajenju.

Zemlja, voda in zrak vsebujejo toploto, ki jo s pomočjo toplotne črpalke preusmerimo v Vaš dom.

Dejstva:

 • s toplotno črpalko lahko na letni ravni prihranimo tudi do 70%
 • naše toplotne črpalke ustrezajo merilom za pridobitev sredstev iz ekosklada
 • veliko bolj energetsko učinkovita rešitev, ker se uporabljajo obnovljivi viri energije
 • neodvisnost od dragih kurilnih sredstev kot so plin, kurilno olje in trda goriva
 • minimalni stroški za vzdrževanje

Sodobno načrtovanje domov ustvarja prijetne in okoljsko sprejemljive stavbe tudi z mislijo na sodobne tehnične rešitve, kjer je gotovo najbolj pomembno ogrevanje prostorov ter sanitarne vode. S toplotno črpalko zrak voda lahko opremimo novogradnjo, prav tako pa lahko z njo nadomestimo star ogrevalni sistem – v obeh primerih bomo poskrbeli za manjši ogljični odtis, varčevanje z naravnimi viri, ter varčevanje pri obratovalnih stroških stavbe.

 

Kako izbrati primerno toplotno črpalko?

Sodobno načrtovanje domov ustvarja prijetne in okoljsko sprejemljive stavbe tudi z mislijo na sodobne tehnične rešitve, kjer je gotovo najbolj pomembna pravilna izbira ogrevalnega oz. hladilnega sistema ter priprava sanitarne vode. S toplotno črpalko zrak/voda lahko opremimo novogradnjo, prav tako pa lahko z njo nadomestimo star ogrevalni sistem. Z uporabo toplotne črpalke zrak/voda bomo poskrbeli za zmanjšanje onesnaževanja okolja ter posledično povišanje varčevanja z naravnimi viri, zanemarljiv pa ni tudi ekonomski vidik obratovalnih stroških stavbe, ki se z uporabo toplotne črpalke drastično zmanjša.

LG Toplotne črpalke Therma V

LG ThermaV Monoblok je toplotna črpalka, z združeno zunanjo in notranja enoto v enem modulu. Zaradi tega ni potrebe po izdelavi cevovoda za hladilno sredstvo, ker je enota Monoblok, ki se nahaja zunaj povezana samo s cevovodom za vodo. Poleg tega so v modulu združene tudi druge komponente vodnega tokokroga: ploščni izmenjevalec vode, ekspanzijska posoda in črpalka za vodo.

 

Izjemne lastnosti:

 • Visoka zmogljivost ogrevanja tudi pri nizki temperaturi
 • Zanesljivo delovanje pri nizkih zunanjih temperaturah -25°Celzija
 • Zmanjšana hrupnost in zmanjšana poraba -60% (v primerjavi z oljem)

 

Udobna uporabniška izkušnja:

 • Upravljalec z intuitivnim vmesnikom
 • Različne možnosti upravljanja temperature
 • Lastna LG Wi-Fi rešitev, SmartThinQ™

 

Enostavna montaža in vzdrževanje:

 • Koncept “Vse v enem”(Polaganje cevi za hladilno sredstvo ni potrebno)
 • Enostaven zagon s pomočjo orodja (programa) za osebni računalnik
  (LG Heating Configurator)

 

Hladilno sredstvo R32 ustreza najnovejšim standardom o toplogrednih plinih in ob enem skrbi za izboljšano učinkovitost in zmogljivost.

 

Vse toplotne črpalke ThermaV monoblok so upravičene do subvencije iz EKO SKLADA!

Toplotne črpalke LG imajo 36 mesecev garancije. Pomoč pri montaži oz. zagonu!

Smo pooblaščeni LG uvoznik, monter in servisni partner klima naprav ter toplotnih črpalk. 

 

Toplotne črpalke Mitsubishi Sistem Ecodan (zrak-voda)

Ogrevalna toplotna črpalka MITSUBISHI ELECTRIC je sistem s toplotno črpalko v deljeni izvedbi (zunanja enota model ECODAN ali ZUBADAN + notranja vodna enota model CYLINDER ali HYDRO BOX).

Namenjena je ogrevanju ogrevalne vode in sanitarne vode. Je energetsko varčna in varna za okolje, saj deluje po principu toplotnih črpalk, ki s pomočjo koriščenja majhnega deleža primarne električne energije zajemajo velik del “toplote iz okoliškega zraka”. Opremljena je s sodobno invertersko tehnologijo, ki z optimalnim prilagajanjem grelne moči omogoča zelo natančno nadziranje ciljne sobne temperature in zagotavlja udobno ogrevanje. Ključne prednosti ogrevalne toplotne črpalke MITSUBISHI ELECTRIC so energetska varčnost, toplotno udobje, učinkovitost ogrevanja pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah ter enostavna instalacija in upravljanje. Modeli, ki so uvrščeni na seznam ustrezne opreme EKO SKLAD so subvencionirani v skladu z aktualnimi javnimi pozivi EKO SKLAD-a.

 

MITSUBISHI ELECTRIC je ogrevalno toplotno črpalko razvil na osnovi dolgoletnih izkušenj v proizvodnji in prodaji inverterskih sistemov s toplotno črpalko, kar zagotavlja najvišjo kakovost delovanja. Za zadovoljitev potreb različnih temperaturnih območij v Evropi sta na izbiro dve seriji zunanjih enot, modeli ECODAN in ZUBADAN proizvedeni na Japonskem ter dve seriji kompaktnih notranjih enot, modeli CYLINDER UNIT in HYDRO BOX proizvedeni na Škotskem.  MITSUBISHI ELECTRIC je kot eden redkih proizvajalcev, posebej za področja z zelo mrzlimi zimami, pri zunanjih enotah model ZUBADAN, učinkovito zimsko delovanje zagotovil z uporabo posebne tehnologije z edinstvenim sistemom “Flash injection”, ki ohranja nominalno moč gretja do -15°C, ogreva pa vse do -28°C zunanje temperature.

Vse notranje enote so enostavne za namestitev v vseh vrstah zgradb in prostorih z različno namembnostjo. Notranja vodna enota z vgrajenim rezervoarjem sanitarne tople vode (Cylinder unit) je visoka le 1,6 metra, vendar ima rezervoar kljub temu 200 l koristnega volumna. Notranja vodna enota tip Hydro box je kompaktna in meri 800Vx530Šx360G mm.  Izbira različnih zunanjih in notranjih enot (z rezervoarjem sanitarne vode ali brez) omogoča optimalno rešitev za uporabnike z različnimi potrebami.

Izbira zunanje enote je odvisna od moči, ki jo potrebujemo, tipa razvoda (talno gretje, radiatorji ali kombinacija) in podnebnih značilnosti območja, kjer stoji objekt. Zunanje enote od 8.0 do 16.0 kW nazivne moči z različnimi lastnostmi vam omogočajo, da sestavite primeren sistem, ki lahko popolnoma samostojno, ali v kombinaciji z drugini toplotnimi viri, ogreva tudi večje stavbe.

Zunanje enote serije ZUBADAN omogočajo višje temperature vode in višje moči pri zelo nizkih zunanjih temperaturah, zato so priporočljive za sisteme z uporabo radiatorjev in za uporabo na zelo hladnih območjih.

V letu 2014 je proizvajalec še dodatno izboljšal ponudbo sistemov s toplotno črpalko z novimi modeli zunanjih enot ZUBADAN, ki v oznaki modela vsebujejo zapis R2 in delujejo do zunanje temperature -28 °C.